Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας»



Στην Δημόσια Διοίκηση τα τελευταία χρόνια εφαρμόσθηκαν οι πιο βάρβαρες πολιτικές με αποτέλεσμα τον οικονομικό και ηθικό στραγγαλισμό των εργαζομένων και την απαξίωση των δημοσίων δομών. Αυτές οι πολιτικές καταδικάσθηκαν και η απαίτηση για ΕΛΠΙΔΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  αποτελεί το κυρίαρχο πολιτικό ζητούμενο.
            Ο χώρος της εργασίας που στα χρόνια της επιβολής των μνημονιακών πολιτικών διαλύθηκε σήμερα απαιτεί τουλάχιστον σεβασμό. Δυστυχώς η ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει μονομερώς χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους συνδικαλιστικούς φορείς στην αιφνιδιαστική και προσχηματική διαβούλευση μέσω του open.gov  του νομοσχεδίου που αφορά τις «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας» διαψεύδει τις προσδοκίες μας. Επίσης ο χρόνος επιλογής και η διάρκεια της διαβούλευσης μας απογοητεύει ακόμα περισσότερο.
            Η φιλοσοφία και η λογική του υπόψη νομοσχεδίου είναι προκλητική, μηδενίζει  και γελοιοποιεί το παραγόμενο έργο των δημόσιων υπαλλήλων και δηλώνει την άγνοια των εμπνευστών του για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι το κίνητρο των εμπνευστών του δεν είναι ο εξορθολογισμός, ο εκσυγχρονισμός και η αντιμετώπιση των  ενδεχόμενων στρεβλώσεων που υπάρχουν στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αλλά η ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων, η συνέχιση δηλαδή των μνημονιακών πολιτικών που πρόσφατα καταδίκασε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
  • Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση του αιφνιδιαστικού σχετικού νομοσχεδίου και να προχωρήσει στην ανάπτυξη πολιτικών που θα αποκαθιστούν τα χαμένα εισοδήματα και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων.
  • Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον διάλογο και να αποκηρύξει τις προσχηματικές μεθοδεύσεις.
  • Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογισθεί τις συνέπειες από την ενδεχόμενη εφαρμογή του στα έργα υποδομής και στην αναπτυξιακή προοπτική, στον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές, στους περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς ελέγχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου